31 Temmuz 2013 Çarşamba

SUPANGLE

Ev supanglesi bence paketlerde alıp yaptığımızdan daha lezzetli oluyor.Hem de en azından içinde ne olduğunu bilmiş oluyoruz.Şimdi sizinle pratik bir supangle tarfi paylaşacağım.


sütlü tatlı



MALZEMELER

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tereyağı kullanırsanız daha lezzetli oluyor ama margarin de tercih edebilirsiniz)
  • Kek yada süt ile ıslatılmış bisküvi (ben genelde evde kalmış kek ile yapıyorum hem değerlendirmiş oluyorum)
  •  

    HAZIRLANIŞI

     
    Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpıyoruz. Kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip 1 dk kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz.Ocaktan aldıktan sonra da üstü kabuk tutmasın diye arada bir biraz karıştırıyoruz.
    Kek parçalarını yada süt ile ıslattığımız bisküvileri kaselerin dibine yerleştiriyoruz. Üzerine supangleyi eşit miktarlarda döküyoruz.Soğutup üzerine hindistan cevizi,antep fıstığı yada çikolata damlası döküp servis edebilirsiniz.
     
    Afiyet olsun:)
     
     
     
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder