26 Temmuz 2013 Cuma

GÜVEÇTE KAŞARLI BAYAT EKMEK (PİDE)

Bayatlayan pidelerimiz israf olmasın,tariflere devam ediyorum.Kahvaltıda yapabileceğiniz çok pratik bir tarif.Bu tarifi orta boy tek kişilik güveçlerde yapıyorum ben.Servis etmek için de ideal oluyor.
Aşağıda verdiğim malzemeler bir güveçliktir.

bayat ekmek


MALZEMELER

Bayat pide veya ekmek
birkaç dilim salam
beyaz peynir veya herhangi bir peynir çeşidi
kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Pidelerimizi küçük parçalar halinde kesiyoruz.Güvecimize pidelerimizi döşüyoruz. İnce ince dilimlediğimiz salamları ve beyaz peynirimizi aralara ekliyoruz. Üzerini  kaşar peyniri dilimleri ile tamamen kapatıyoruz,isterseniz karabiber yada farklı bir baharat ta serpebilirsiniz.180 C de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder