Güzel bir Cumartesi geçirmeniz dileğiyle başlıyorum:)
Bugün ki tarifimiz yöresel bir yemek.Annemin Yugoslav göçmeni olması nedeniyle bu yörenin yemeklerini evimizde sürekli tatma imkanımız oluyor.Boşnakların özellikle özel günlerinde çok yaaptıkları bir yemek tarifimiz var.İlerleyen günlerde de boşnak böreğinin tarifini vereceğim.
MALZEMELER
1,5 su bardağı pirinç5 bardak tavuk veya et suyu
8 adet baget yada haşlanmış kemikli parça et
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 domates
2 soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları kare doğrayıp kavuruyoruz.Domatesleri rendeliyoruz.Soğanlar pembeleşince rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip iyice kavuruyoruz.Yuvarlak fırın tepsisine kavurduğumuz karışımı yayıyoruz.Üzerine isteğe bağlı tavukbaget veya kemikli etlerimizi yerleştirip önceden ısıtılmış 180 C lik fırınımıza veriyoruz.Üzerleri iyice kızarınca çıkarıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder