Böreğin pişmiş halini fotoğraflamayı unutmuşum:( En kısa zamanda tarifi tekrar yapıp fotoğraflayacağım.
MALZEMELER
Hamur için:
1,5 çay bardağı su ve süt karışımı (yarı yarıya olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ ve zeytinyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Tuz
5,5-6 çay bardağı un
Açmak için 1 çay bardağı nişasta kullanıyoruz.
Araları ve üzeri için:
1/2 çay bardağı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
İçi için:
500 gr ıspanak
200 gr beyaz peynir
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Hamuru için un dışındaki malzemeleri karıştırıyoruz,unu ekliyoruz.Hamurumuz yumuşak olacak ve ele yapışmayacak.Hamuru yoğurup 18 bezeye ayırıyoruz.(9 kat üst,9 kat alt) olacak.
Yaklaşık 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
İçi için soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz.Üzerine iri doğradığımız ıspanakları ekliyoruz.Ocakta biraz çevirip karabiber,kırmızıbiber ve tuzu ekliyoruz.Ispanaklar suyunu salıcaya kadar kavuruyoruz.Ocağı kapatıp beyaz peynirimizi harca ekliyoruz.
Küçük bir tavada tereyağımızı eritiyoruz ve zeytinyağ ile karıştırıyoruz.Bu karışımı böreğimizin katlarına ve üstüne süreceğiz.Her bir bezeyi oklava ile açıyoruz.Açarken nişasta serpiyoruz kolay açılması için.Açtığımız hamurun üzerini yağlı karışımla biraz yağlıyoruz.2. bezeyi açıyoruz,ona da aynı yağlama işlemini uygulayıp 1. bezenin üzerine yerleştiriyoruz.9 bezeyi de aynı şekilde açıyoruz,üst üste yerleştiriyoruz.En üsttekini yağlamıyoruz.Geri kalan 9 bezeyede aynı işlemi uygulayınız.Pişireceğimiz tepsiyi yağlıyoruz.İlk 9 kat hamuru kullanacağımız tepsi boyutunda açıyoruz (ben yuvarlak borcam kullandım),içine yerleştiriyoruz.İç malzememizi yeleştirdiğimiz hamurların üzerine iyice yayıyoruz.Diğer 9 kat hamuru da açıp iç malzemenin üzerine yerleştiriyoruz.Hamurumuzun en üstünü yağlı karışımla iyice yağlıyoruz.İstediğimiz şekilde dilimlere bölüp 180 C de üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder