12 Temmuz 2013 Cuma

KISIR

Herkesin bir kısır yapma şekli vardır.
Ve kısırın her türlüsünü bayıla bayıla yiyebiliriz değil mi?  Sanırım annelerimizle gittiğimiz günlerden yadigar bu kısır sevdası
İşte buda benim kısır tarifim:)
Yaklaşık 4 kişilik bir tarif oluyor.


 
 
 

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su (üzerini biraz geçse yeter)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 5-6 dal taze soğan
  • göbek salata (göz kararı birkaç yaprak kullanabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • yarım limonun suyu (sumak ekleyeceğimiz için zaten ekşi olacaktır)
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • süslemek için turp
  • pulbiber,sumak (1 çay kaşığıda yeterli ama damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)

 

HAZIRLANIŞI

Bulguru büyükçe bir kaba alıyoruz (kapaklı olmalı),üzerine kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıp yaklaşık 10 dk kadar demlenmesi için bekletiyoruz.
Bulgur suyu bu sürede iyice çekecektir.Üzerine salçamızı ve  zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Tüm bulgurlar salçanın rengini alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
İnce ince doğradığımız göbek salatayı,yeşil soğanları ve halka doğradığımız kornişon turşuları bulgurumuza ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak limon,sumak ve pulbiberimizide ekleyip birkaç kez daha karıştırıyoruz.
Sulanmaması için küp doğranmış domatesi servis yapmadan önce ekliyoruz.
Üzerini turp ile süsleyip servis ediyoruz.
 
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder