29 Temmuz 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KABAK

Bugün sağlıklı bir yemek yapacağız.Bugün ki yemeğimizde kullanacağımız kabak K ve C vitaminleri açısından zengindir,kanın pıhtılaşmasını düzenler,kemik gelişimde etkili ve böbrek fonksiyonlarında da oldukça faydalı bir sebzedir.Yapacağımız yemek oldukça hafif ve sağlıklı.Diyetteyken yiyebileceğiniz bir yemek.
Şimdi tarife geçelim.

kabak
 
 

MALZEMELER

3 kabak
yarım çay bardağı zaytinyağ
1 soğan
3 havuç
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı su
Karabiber
Tuz
 

YAPILIŞI

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Salçayı ilave edip
1 dakika daha kavuruyoruz.Şerit halinde doğranmış kabakları ve havuçları ilave ediyoruz.Tuz,şeker ve karabiberi ekleyip biraz karıştırıyoruz.Üzerine sıcak suyumuzu ekleyio kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ilınınca servis yapıyoruz.
 
Afiyet olsun :)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder