26 Temmuz 2013 Cuma

İNEGÖL KÖFTELİ YOĞURTLU KEBAP



Ramazan ayının vazgeçilmezi sıcacık ramazan pidesidir herhalde.O sıcacık pide için saatlerce kuyruklar beklenir.Çünkü pidenin sıcak yenmesi makbuldür.Birde o kokuya kapılıp mutlaka fazladan pide alınır.İşte şimdi elinizde kalan bayatlayacak pidelerinizi nasıl değerlendirebileceğinizi anlatacağım bir tarifim var.

kalan pideler
Nasıl fotoğrafı görünce iştahınız kabardı değil mi?
 
 

MALZEMELER

İnegöl köfte için:

1 kg dana kıyma
2 çay kaşığı karbonat
1 adet soğan
tuz
 

Kebap için:

Bayat pide ya da ekmek
1,5 kase yoğurt
2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
 
 

HAZIRLANIŞI

İnegöl köfte tarifi:

Karbonat ile kıymayı karıştırıyoruz.Soğanları çok küçük olacak şekilde doğrayıp karışıma ekliyoruz.Tuzumuzu da ilave edip iyice yoğuruyoruz.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil veriyoruz.Vaktiniz var ise buzdolabında yaklaşık 1 saat köfteleri dinlendirin.Yağsız tavada arkalı önlü pişirin.
 
 

Kebap tarifi:

2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritiyoruz.Üzerine küçük küçük kestiğimiz pideleri ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.Kekik ve karabiber ekliyoruz.İsterseniz pulbiber de ekleyebilirsiniz pidelerinize.
Yoğurdu bir kaseye alıp biraz çırpıyoruz.Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağımızı eritip üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ekleyip biraz pişiriyoruz.
Servis tabağımıza önce pidelerimizi yerleştirip üzerine çırpılmış yoğurdumuzu ekliyoruz,salçalı sosumuzuda yoğurdun üzerine döküyoruz,en üste de köftelerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerine karabiber yada istediğiniz baharatları serpebilirsiniz.
 
 
 
Afiyet olsun:)
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder