16 Temmuz 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Günaydın,
Bugün zeytinyağlı barbunya yapıyoruz.Şuan barbunyanın tam mevsimi.
Taze taze alıp yapabilirsiniz.Hatta buzluklara stoklamak içinde tam zamanı.Ben barbunyayı düdüklüde yapmayı tercih ediyorum.Gerçekten daha pratik oluyor.
Ayrıca zeytinyağlı olduğu içinde bu mevsimde tek başına akşam yemeği olarak bile tüketilebilir.
Ramazan ayındayız ve hafif,sağlıklı beslenmek gerekiyor.

barbunya

MALZEMELER

  • 1 kg barbunya
  • 1 adet havuç
  • 2 küçük soğan
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 800 ml su
  • 1/2 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet kesmeşeker

HAZIRLANIŞI

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.Barbunyayı ayıklıyoruz.
Havucu daire şeklinde kesiyoruz.Tencereye zeytinyağını koyuyoruz ısınınca soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Havuçları,salçayı ve rendelediğimiz domatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Barbunya,limon suyu,su,tuz ve şeker ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ara sıra kontrol edelim suyu eklememiz gerekebilir.
Soğuk olarak maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)



 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder