18 Temmuz 2013 Perşembe

MOZAİK PASTA


Bugün ki tarifimiz Mozaik pasta.Kahvenin yanına çok yakıştığı için ikisini birlikte tüketmenizi tavsiye ediyorum.Ben mozaik pastayı kakao aroması yoğun olarak seviyorum.İçine koyulan kakao miktarını tercihinize göre azaltabilirsiniz.Ayrıca servis ederken de pastanın üzerine çikolata sosu döküp de servis edebilirsiniz.Görüntüsü de daha şık oluyor.
pasta
 

MALZEMELER

  • 500 gr Sade bisküvi (pötibör)
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 paket kakao (50 gr)

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bisküvileri elimizle bir kaba küçük parçalar olacak şekilde kırıyoruz.Çok fazla ufalamayın.Daha sonra yağımızı eritiyoruz.Üzerine kakaoyu ekleyip biraz karıştırıyoruz.Ardından şeker ve sütü ilave edip puding yapar gibi pişiriyoruz.Ocağı kapatıyoruz.Bisküvileri bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.Biraz soğumasını bekliyoruz.Harcımızı buzdolabı poşetine koyarak şekil veriyoruz.İsterseniz bir kalıba da koyabilirsiniz,pişmeyeceği için yapışma gibi bir durum söz konusu olmuyor.Yaklaşık 3 saat buzlukta dinlendirip soğutuyoruz.Buzluktan çıkardığımız pastamızı üzerine isteğe bağlı çikolata sosu ,hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder