Patatesin her halini ben çok severim.Birçok insanın da sevdiğine inanıyorum.
Fakat bildiğiniz gibi hem nişastalı hemde kızartılıp soslarla yendiği zaman bir canavara dönüşebiliyor. Bu nedenle size şimdi hafif ama aynı kızartma tadında olan bir patates tarifi vereceğim.Görüntüsü de resimdeki gibi oluyor,nefis:):)
Malzemeler
PatatesTuz
sıvıyağ
isteğe göre çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz
Hazırlanışı
Patatesleri istediğimiz gibi doğruyoruz.Ben ince daire şeklinde kesmeyi tercih ediyorum kızarınca daha güzel oluyor.Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.Patatesleri tepsiye diziyoruz.Çok az sıvıyağ ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.200 C de pişiriyoruz.Üzeri kızarınca alıp servis ediyoruz.
Et ve tavuk yemeklerinin de yanına yakışacaktır.Aperatif olarakta yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder