19 Temmuz 2013 Cuma

KREM KARAMEL


Bugün sanal mutfağımda birlikte Krem Karamel yapacağız.Görünüşü itibariyle zor gibi gözüken bir tatlı olmasına rağmen vereceğim tarifte de göreceğiniz gibi oldukça pratik bir yapılışı var.Bu sıcak ramazan günlerinde iftardan sonra soğuk sütlü bir tatlı hem serinletecek hem de çok hafif gelecektir.


sütlü tatlı
 
 

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
500 ml ılık süt
 
 

HAZIRLANIŞI

Yarım su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte karıştırmadan eritin.Karamel haline gelince ateşten alarak kaselere paylaştırıyoruz.(resimde görüldüğü gibi)Yumurtaları,kalan yarım su bardağı şekeri ve vanilyayı bir kasede mikser ile çırpıyoruz.Ilık sütü azar azar karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Tabanlarına karamel döktüğümüz kaselere karışımı paylaştırıyoruz.Kaseleri fırın tepsisine yerleştirip tepsinin yarısına kadar su dolduruyoruz.180 C de yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alıyoruz.En az 3 saat bekletiyoruz.Daha sonra kaseleri tabaklara ters çevirerek tatlıları aktarıyoruz.Servis yapabiliriz...
 
Not:Krem karamelin kaselerden kolayca çıkması için içi sıcak dolu bir kabın içinde 1-2 dk bekletmeniz gerekiyor.
 
Afiyet olsun :)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder