22 Temmuz 2013 Pazartesi

FIRINDA TEREYAĞ VE KAŞARLI YELPAZE PATATES

Merhaba:)

Bugün patates severlerin çok beğeneceği bir tarifim olacak.İsterseniz aperatif,atıştırmalık olarak isterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.


patates




MALZEMELER

3 adet büyük patates
Kaşar peyniri (ince dilim halinde yada rendelenmiş olabilir)
Tereyağ
Tuz
çeşitli baharatlar





Hazırlanışı

Patateslerimizi iyice yıkıyoruz.Keskin bir bıçak yardımıyla patatesin üst yüzeyini enine  ince ince dilimliyoruz.Patateslerin alt kısmını kesmeden tam ayırmamaya dikkat ediyoruz.Tuz serpiyoruz ve
230 C lik fırına veriyoruz.Biraz kızarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dk) patateslerimizi fırından alıp dilimlerin arasına tereyağ ve kaşar peynirimizi ekleyip tekrar fırına veriyoruz.Üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Üstüne istediğiniz baharatları serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder