Günaydınlar;
Bugünki tatlımız aslında yöresel bir Kayseri tatlısı.Tadı oldukça değişik.
Şerbetli tatlıları sevenler bu tatlıyı da beğenecektir.Oldukça hafif bir tatlı oluyor.
Tahi sevmeyenler içindeki tahin tadı yerken asla ağzınıza gelmiyor.
MALZEMELER
- 1 çay bar. tahin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2/3 su bar. sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bar dövülmüş ceviz
- aldığı kadar un yaklaşık 500 gr
Şerbet
3 su bar. su3 su bar. şeker
birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatın.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alın.Şerbetimizin ılınması gerekiyor.
Tatlı hamuru için, tahin,sıvıyağ ve yoğurdu bir kaba alıp karıştırıyoruz.Üzerine cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Hamur sert bir hamur olacak.(unu yavaş yavaş ekleyelim) Yağladığımız yuvarlak bir (tart kabı uygun) kaba hamuru elimizle bastırarak yayıyoruz.
Resimde görüldüğü gibi baklava dilimi şeklinde kesip önceden ısıtılmış 180 C fırına veriyoruz.
Üzeri kızarınca alıyoruz.
Tatlıyı fırından alıp üzerine ılınmış şerbetimizi gezdiriyoruz.Şerbeti çekinceye kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder