Merhaba,
Blogumun ilk tarifi herzaman çok severek yaptığım ve herkesin beğenerek yediği poğaçam:)
Bu tarifi standart tarif üzerinden çeşitli değişik denemelerimle elde ettim.
Sonuçtan tadına bakan herkes memnun gözüküyor:)
Çok kısa sürede hazırlandığı için malzemesi de oldukça az olduğu için pratik bir tarif.
Ramazan günlerinde sahur için güzel bir alternatif olabilir.
Ayrıca kapalı bir kutuya koymazsanız kıtır kıtır olarak 1-2 gün kalıyor.
MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 50 gr tereyağ veya margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak fakat ele yapışmayacak)
- bir tutam tuz
İçi için ben peynir kullandım ama dereotlu hamur hazırlanarak peynirli de yapılabilir yada gönlünüz ne arzu ediyorsa evde ne varsa onu kullanabilirsiniz,herşey yakışıyor.
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri sırasıyla geniş bir kaba alıyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamındaki hamurumuzdan yuvarlak toplar koparıp,avuçiçimizde bastırıp düzleştiriyoruz.İçine peynir koyup ay şeklinde kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veyaz susam serpebilirsiniz.
Yağlanmış fırın tepsisi yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.
180 C'de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder