22 Ağustos 2013 Perşembe

İRMİK HELVASI

Bugün irmik helvası tarifi vereceğim. Türk kültüründe genellikle kandil gecelerinde yada bir vefatın arkasında taziyeye gelenlere yapılıp ikram edilir. Tadı lezzetli ama kendisi hüzünlü biraz. Neyse tarife geçelim.




helva


MALZEMELER

2 su bardağı irmik
Yarım bardak tereyağı
1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak şeker
1 avuç fıstık ve 1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI

helva

 

İrmik ve fıstığı tereyağını erittiğimiz tencereye koyuyoruz ve düşük ateşte kavuruyoruz. İrmiğin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu işlem devam ederken başka küçük bir tencereye bir bardak şeker ve vanilyayı soğuk süt ve su karışımı içerisinde eriyinceye kadar kaynatıyoruz. İrmik kavrulduktan sonra bu hazırladığımız karışımı irmiğin içine döküyoruz. Bütün bu karışımları kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışım yavaş yavaş kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın ve soğuması için beklemeye alın. Beklemeye aldıktan bir süre sonra irmik suyunu çekecektir. 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder