22 Ağustos 2013 Perşembe

PEYNİRLİ SALAŞ BÖREK

Bugün çok pratik bir börek tarifi vereceğim. Böreğin isminin salaş  olma hikayesi ise şöyle; Yufkaları üçgen şekilde kesmek beni çok yorduğu(!) nedeniyle marketten hazır üçgen kesimli yufkalardan aldım.Ancak yufkalar paket açıldıktan sonra birbirinden ayrılma esnasında çok fazla parçalandı.Bende bunları değişik bir börek olarak değerlendirdim. İçerisi ve üzerine hazırlayıp sürdüğümüz karışım dolayısıyla tadı su böreğine benziyor.Ama dışı çıtır çıtır oluyor.Tavsiye ederim.

börek



MALZEMELER

Yufka (istediğiniz adette kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Beyaz peynir
Üzeri için susam,çörek otu  veya haşhaş



HAZIRLANIŞI

İlk olarak su ve yağı karıştırıyoruz.Yufkaları bir tepsi yada borcama yukarıda resimde görüğünüz gibi parçalayarak üst üste yerleştiriyoruz.Her kata hazırladığımız karışımı döküyoruz.Kullandınız yufkaların yarısını alt kata yarısını da üst kata kullanabilirsiniz.Daha sonra yufkalarımızın üzerine peynirli harcımızı ekliyoruz (siz isterseniz farklı bir harç ta hazırlayabilirsiniz).Karışımdan biraz daha üzerine döküp,diğer yufkaları aynı şekilde parçalayarak üstüste yerleştiriyoruz.En üste kalan karışımımızı döküyoruz.Üzerine susam,çörekotu vs serpip 180 C fırına veriyoruz.Üzeri kızarınca fırından alıyoruz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder