2 Eylül 2013 Pazartesi

ÇÖREKOTLU YOĞURTLU HAMUR KIZARTMASI

Merhaba,bugün birlikte çok lezzetli bir hamur kızartması yapacağız.Her evde bulunan malzemelerden yapılıyor ve çok vakit almıyor.

yoğurtlu hamur kızartma


MALZEMELER

2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
çörekotu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ


hamur
 
 

HAZIRLANIŞI

 

Yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıyoruz.Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğuruyoruz.En son çörekotunu istediğimiz miktarda ekliyoruz.(bildiğiniz gibi çörekotunun çok fazla faydası bulunmaktadır).Hepsini iyice yoğuruyoruz.Hamurumuz çok yumuşak olmayacak.
Daha sonra düz bir zeminde hamurumuzdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açıyoruz.İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz.Yanlız bütün hamuru bir seferde açıp kesmeyin.Çünkü durdukça toplanıyor.Kızdırdığınız yağa kestiğimiz hamur parçalarından atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.Hamurları çok ince açmayın.Hamurlar pişerken puf puf oluyor.
Afiyet olsun:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder