MALZEMELER
2-3 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta
çörekotu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıyoruz.Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğuruyoruz.En son çörekotunu istediğimiz miktarda ekliyoruz.(bildiğiniz gibi çörekotunun çok fazla faydası bulunmaktadır).Hepsini iyice yoğuruyoruz.Hamurumuz çok yumuşak olmayacak.
Daha sonra düz bir zeminde hamurumuzdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açıyoruz.İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz.Yanlız bütün hamuru bir seferde açıp kesmeyin.Çünkü durdukça toplanıyor.Kızdırdığınız yağa kestiğimiz hamur parçalarından atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.Hamurları çok ince açmayın.Hamurlar pişerken puf puf oluyor.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder