2 Ağustos 2013 Cuma

IZGARA ŞİŞ KEBAP

Birlikte ızgara şiş yapacağız.Hem göze hem mideye hitap ediyor ızgara şiş.Tarife geçelim.

şiş kebap

MALZEMELER

500  gr kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 orta boy soğan rendesi
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

şiş kebap



HAZIRLANIŞI

Dana etimizi bir kaba boşaltıyoruz.Üzerine süt,sıvıyağ,soğan rendesi,karabiber,kırmızıbiber ve tuzumuzu ekliyoruz.Bir kaşıkla karıştırıyoruz.Üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin.Beklemiş etlerimizi alıp şişlerimize fazla sıkı olmadan diziyoruz.Izgarada yada barbeküde kızarana kadar pişiriyoruz.İsterseniz benim gibi yanında ızgara sebze ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder