12 Ağustos 2013 Pazartesi

FİNCAN KADAYIF

Bugün klasikleşmiş bayram tatlılarından birini yapacağız. Teyzemin bayramlarda yaptığı nefis tatlısı fincan kadayıf.İsminin neden fincan olduğuna gelince fincan kullanarak yaptığımız için adı bu.
Buarada geçmiş bayramınızı kutlarım :)

kadayıf tatlısı
 
 


MALZEMELER

500 gr yaş tel kadayıf
200 gr tereyağı
2 su bardağı çekilmiş ceviz
Süslemek için antep fıstığı

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu





HAZIRLANIŞI


İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.Şerbetimizin ılık olması gerekiyor çünkü.Şeker ve suyu tencereye alıyoruz,iyice kaynayınca limon suyumuzu ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Alıp soğumaya bırakıyoruz.

Tel kadayıfı genişçe bir kaba alıp elimizle tiftikliyoruz.Eritilmiş tereyağımızı kadayıfların üzerine gezdirerek iyice yediriyoruz.İyice yağa bulanınca bir tutam alıp fincanımıza ortası boş kenarlardan taşacak şekilde yerleştiriyoruz.İçine cevizi ekleyip dışa taşan kısımları içeri doğru kapatıyoruz.Yağlanmış tepsiye ters çeviriyoruz.Tüm kadayıflara bu işlemi uyguluyoruz.En son kadayıflarımızın üzerine tereyağı sürüp 180 C de üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekliyoruz.Daha sonra ılık şerbetimizi bir kepçe yada kaşık yardımı ile ara ara üzerlerine gezdiriyoruz.Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder