Havuçlu toplar yapacağız.
Malzemeler
5 adet havuç
1 su bardağından biraz az tozşeker
1 çay kaşığı tarçın(isteğe göre arttırılabilir)
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi
yarım su bardağı ceviz
Üzeri için
Hindistancevizi yada toz antepfıstığıHerhangi bir şekerleme
HAZIRLANIŞI
5 adet havucu rendenin en ince kısmı ile rendeliyoruz.Toz şeker ile pişiriyoruz.Pişerken tarçın ve vanilyayı ekleyip arada karıştırıyoruz.Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Ceviz ve bisküviyi robottan geçiriyoruz.Havuçlar soğuduktan sonra karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
Yuvarlak şekil verdiğimiz topları hindistancevizine yada başka bir şekerlemeye buluyoruz.
Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder